Skip to main content

Festskrift med Karlfeldt-anknytning

25 mars 2024

I och med Västmanlands-Dala nations stundande 385-årsjubileum kommer det nittonde numret av nationens skriftserie att ges ut i höst. En tabula gratulatoria kommer att finnas i festskriften, där de som förbokar innan 1 maj får sitt namn.


Bästa medlemmar av Karlfeldtsamfundet,

I och med Västmanlands-Dala nations stundande 385-årsjubileum kommer det nittonde numret av vår skriftserie att ges ut i höst. Denna festskrift innehåller artiklar rörande nationen och dess hembygd, skrivna av 25 olika författare. Ämnena rör bland annat kyrkbåtar, nationens körverksamhet och mikrohistoria i Dalarna. Av särskilt intresse för Karlfeldtsamfundet är de två uttömmande artiklarna med bilder som rör Karlfeldt; en artikel rör Karlfeldts ungdom och hembygd, skriven av Karin Perers, och en rör Karlfeldts tid på Västmanlands-Dala nation i Uppsala och dess betydelse för honom.

Som seden bjuder gällande festskrifter, kommer en tabula gratulatoria finnas i skriftserien, där de som förbokar får sitt namn, som tack för säkerställande av finansieringen av bokens tryckning. 

Bokens slutgiltiga pris kommer som högst vara 250 kr där eventuell frakt tillkommer med 70 kr. Sista dag att förbeställa boken och därmed få sitt namn i bokens tabula gratulatoria är 1 maj.

Förbeställning sker genom detta formulär: https://forms.gle/tqgxJn6QnKJeSxC37


Bästa hälsningar,

Daniel Norman och Jessica Edman
Redaktörer för V-Dala skriftserie XIX