Skip to main content

I Fridolins spår (CD)


nummer: 40

Utgivningsår: 2008

Från: 179kr

“I Fridolins spår”, CD
Lars-Anders Johansson med orkester

Så här introducerades CD:n:

2008 års utgåva i Karlfeldtsamfundet som är nr 40(!) i serien av utgåvor (böcker, kassettband, CD:s) är en CD med titeln "I Fridolins spår" med dikter av Erik Axel Karlfeldt tonsatta av den unge sångaren och musikern Lars Anders Johansson.

Lars Anders tillsammans med hans band står också för framförandet.

Lars Anders har, som Christer Åsberg skriver i inlagan till CD:n, upptäckt dikternas sångbarhet och Lars Anders har valt ut tretton dikter till CD:n "som liksom väntade på att bli sjungna".  Lars Anders tonsättningar och bandets framförande har rosats av kritiker och vi i Karlfeldtsamfundet gläds över detta och att ha Lars Anders med som representant i vår styrelse.

Lars Anders och hans band har uppmärksammats i pressen och deras CD har fått mycket positivt mottagande! DI Weekend skrev bl.a. om Lars Anders tonsättningar: "...och han gör det så lyhört, så självklart, så rytmiskt att man är beredd att svära på att dikter som "Jag lever allena" och "Maj i Munga" måste ha varit sånger redan från början."

Lyssna på en inspelning med Lars-Anders och hans band!

Innehållsförteckning:

Spår
1        Adrian Brushane
2        Jag lever allena
3        Häroldern
4        Böljebyvals
5        Maj i Munga
6        Gamle Drängen
7        I Fridolins spår
8        Oxen i Sjöga
9        Helig lund
10      Aspåkerspolska
11      Stadens sångmö
12      Tuna Ting
13      Vandring

Beställ CD:n
Som medlem i Karlfeldtsamfundet kan Du beställa vår årsutgåva 2008, CD:n "I Fridolins spår" med Lars Anders Johansson med orkester, till ett specialpris av 100 kr + frakt. Beställ på telefon 0706-998982 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Skriven av
Red. kommitté