Skip to main content

Symposium om Karlfeldt och tron i Sigtuna i oktober

25 juli 2023

Den 8 augusti öppnar anmälan till symposiet i Sigtuna den 13-14 oktober. 


Frågan om Erik Axel Karlfeldts förhållande till en gudstro har varit föremål för många av hans uttolkare. I höst kallar Karlfeldt-samfundet till ett symposium där frågan kan, om inte slutgiltigt utredas, så åtminstone sakkunnigt diskuteras av ett antal initierade och välformulerade teologer, litteraturvetare och skriftställare. Symposiet kommer att äga rum på Sigtuna-stiftelsen (vilket är den utan tvekan lämpligaste platsen för ett sådant symposium).

Ett imponerande antal föredragshållare/deltagare i panelsamtal har anmält sin vilja att delta: Agneta Pleijel, Anders Piltz, Caroline Krook, Cecilia Wejryd, Claes-Bertil Ytterberg, Eva-Britta Ståhl, Jesper Svenbro, Jørgen Straarup, Kristina Nielsen-Jerneck, Lars Falk, Sebastian Selvén. Och Maria Schottenius kommer att fungera som moderator under symposiet.

Symposiet 13-14 oktober på Sigtuna-stiftelsen börjar på förmiddagen fredagen 13 oktober och slutar efter lunch 14 oktober. Under den tiden kommer deltagarna att få vara med om mycket givande föredrag, panelsamtal, underhållning under fredagkvällen, följande föredrag och panelsamtal under lördagen och en sammanfattande diskussion till slut.

Vistelsen på Sigtunastiftelsen innefattar logi, lunch, middag, frukost och lunch och kommer att kosta 2650 kr. Anmälan öppnar den 8 augusti och görs direkt till Sigtunastiftelsen (se länk nedan). Det går alltså inte att boka tidigare. Men tillgången på rum är begränsad, så häng på låset när länken öppnar! Sista anmälningsdatum är 25 september. Välkomna!

Anmälningslänk: https://dinkurs.se/87010 (fr.o.m. 8/8!)