Redaktionellt innehåll
Dikter & Årsböcker

Stor uppmärksamhet för Anna Ihlis Karlfeldt-CD

Anna Ihlis album Avskedet 1864-2018 med tio tonsättningar av Erik Axel Karlfeldt, som släpptes den 1 juni, har rönt stor uppmärksamhet i media.


Anna Ihlis AvskedetI för­ordet till den skriver Anna: ”Varje dikt som har blivit musik är sin egen saga, sin egen, film och sitt eget album. Varje ljudbild är en upplevelse av Erik Axel Karlfeldts ord, omsatt till musik, min nutid och vår samtid. Ett fantastiskt möte över tid och rum.” Mötet av dikterna från dåtid och musiken från nutid har resulterat i en genrefri skiva där varje dikt har fått den kostym som Anna upplevde att den skulle ha.

I sommar framför Anna Ihlis sina tonsättningar under en konsert med titeln Anna Ihlis & Erik Axel Karlfeldt "Så lika vi är" som ges på bl.a. Avesta Art den 5 juni och Sveasalen i Leksand 7 juni. Anna Ihlis framträder också på Karlfeldtsgården Sångs i Sjugare den 3 juli. Avskedet 1864-2018 har kommit att bli ett högst personligt album med ett djupt möte i poetens ord. Varje dikt har en förankring i livet som pågått under tiden, en musikalisk diktresa där dåtid och nutid möts och suddar ut skillnader mellan man och kvinna. Livet kokar ner till tre komponenter: kärleken, ­döden och naturen.
Karlfeldtsamfundet har stöttat Anna Ihlis skivprojekt genom att köpa in ett antal cd-skivor som samdistribuerats till medlemmarna med det senaste numret av Karlfeldtbladet.

SVT Play (inslaget börjar 1,50 in i avsnittet)
https://www.svtplay.se/video/18111907/kulturnyheterna/kulturnyheterna-4-jun-21-39?start=auto

Svenska Dagbladet
https://www.svd.se/anna-ihlis-lyfter-fram-karlfeldts-vemod

Dagens Nyheter
https://www.dn.se/kultur-noje/skivrecensioner/dagens-skiva-anna-ihlis-far-karlfeldt-att-bade-dansa-och-sjunga/


SR Text och musik med Eric Schüldt
https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1091013?programid=4914&start=1783SR Kulturnytt
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=6958550